Dünyanın neresine giderseniz gidin aynı tip hediyeliklerle karşılaşıyorsunuz. Bu yüzden farklı bir hediye gördüğünüzde mutlaka almak içinizden geçiyor. Eğer yolunuz Barcelona şehrine düştü ise şanslı insanlar arasında yer alıyorsunuz. Barcelona Turları sırasında satın alınabilecek pek çok hediyelik eşya bulmanız mümkün.

Gaudi Tarzı Süsler

Ünlü mimar Gaudi, şehir için önemli isimlerden birisidir. Bunun sebebi ise hemen hemen şehrin her noktasında imzası bulunmasıdır. Mimarın eserlerinde kullandığı sıra dışa üslup hediyelik eşyacıların da ufkunu açmış. Bugün şehir de Gauidi tarzı süsler olarak satılan onlarca farklı ürünü hediye olarak alabilirsiniz. Birbirinden renkli mumluklar, kül tabakları, magnetler, dekoratif süsler, kupalar ve süs tabaklar gerçekten çok orijinal.

Eşekli Hediyeler

İspanya’da pek çok kişinin aklına boğa güreşleri gelse de Katalanların simgesi eşektir. Şehirde bir tur atmaya başladığınızda karşılaşacağınız hediyeliklerin çoğunda eşek figürlü ürünleri görebileceksiniz.

F.C Barcelona Taraftar Ürünleri

Barcelona, şüphesiz ki dünyanın en büyük kulüpleri arasında yer alıyor. Müze ve stadyum gezilerinin ardından kendinizi Barcelona forması bulabileceğiniz bazı noktalara atabilirsiniz. Orijinal formalar olduğu gibi orijinal olmayan formalara da kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Flamenko temalı Süsler

Flemenko gösterileri ülkede gerçekten önemli bir yere sahiptir. Bu kültür aynı zaman da hediyeliklere de yansımıştır. Flemenko kıyafetleri, ele takılan aksesuarlar, biblolar veya ne ararsanız ona kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmeniz mümkün olacak.

Porro

Porro Barselona’da satılan özel tasarım bir şarap bardağı. Şarap konulan bölmesi dışında ince, minik bir bölümü daha bulunan bardağı özel bir tutuş ile kullanıyorsunuz. Eğer kırmadan ülkeye getirebilirseniz gerçekten önemli bir deneyimi size sunacak ve harika bir hediye olacaktır.

Özel Tasarım Süsler

Barcelona’da biraz daha farklı bir deneyim yaşamak isterseniz özel tasarım süs eşyası yapıp satan dükkanları ziyaret etmeniz faydanıza olacaktır.

Barcelona her ne kadar turistik bir şehir olsa da alışverişinizi Pazar gününe bırakmamaya gayret edin. Zira Pazar günü bir çok dükkan kapalı olmaktadır.

Barcelona denildiğinde akla ilk gelen futbol olacaktır. Katalanların harika futbol organizasyonları gerçekten görülmeye değerdir. Bu şehrin dünyaca ünlü futbol takımı FC Barcelona maçlarını oynadığı stadyum, iyi bir gezi noktası olacaktır. NouCamp Stadyumu, 1957 yılında yapılmaya başlamış, 1981 ve 1998 yıllarında yenilenmiştir. Bugün ki devasa kapasitesi sayesinde dünyanın en zorlu deplasmanı olarak görülür. Stadyumun resmi seyirci kapasitesi 98.722’dir. Bu muhteşem stadyumun en ilgi çekici yerlerinden birisi de içerisinde bulunan devasa müzedir. Barcelona spor kulübünün tüm kupalarının yer aldığı bu müze, harika bir gezi deneyimi yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Eğer futbol tutkusu sebebiyle bu şehre geldiyseniz yapmanız gereken tek şey hem Barcelona’nın futbol müsabakasını izlemek hem de stadyum içerisinde ki müzeyi gezmek olacaktır.

Burada kulüp hakkında pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğer müzeyi gezmeyi isterseniz 5 Euro karşılığında sesli rehber kiralayabilirsiniz. Bu rehber size detaylı bir bilgi sunacağı gibi farklı deneyimler yaşamanıza da imkan tanıyacaktır. Fakat bu sesli rehber içerisinde Türkçe olmadığını bilmeniz gerekir. Müze dokuzuncu girişte yer almaktadır ve genel anlamda kupaları, madalyaları, fotoğrafları ve ünlü maçların görsel ve işitsel şovlarını izleyebilirsiniz. Kulübün ve Katalanların tarihi izlerini izleyebileceğiniz bu görsel ve işitsel şovlar harika bir dünyanın kapılarını sizin için aralayacaktır. İspanya turları sırasında buna benzer pek çok harika detayı bir yaşayacaksınız. 

Stadyumun içerisine girdiğiniz andan itibaren misafir soyunma odaları, duşlar, koridorlar ve saha çıkış tüneli, basın tribünü, kapalı trübin gibi önemli noktaları gezebilecek ve fotoğraflar çekerek harika bir hatıra elde edeceksiniz. Tribünlerde çıkış ses efektleriyle harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bunların haricinde futbolcuların heykelleriyle fotomontaj fotoğraf çekimleri gerçekleştirebilirsiniz. Fotoğraf çekimleri ücretsiz olmakla birlikte eğer beğenmezseniz almayabilirsiniz. Satın almanız halinde ise ödeyeceğiniz tutar 12 Euro olacaktır.

NouCamp Stadyumu Ziyaret Bilgileri

Adres: Avda de Aristides Maillol, Barselona

Ulaşım: “Maria Cristina” ya da “Collblanc” metro duraklarında inerek stadyuma ulaşabilirsiniz.

Ziyaret Bilgileri: Pazartesi-Cumartesi 10.00-18.30 (Nisan-Ekim başı 20.00’ye kadar) Pazar 10.00-14.00

Giriş Ücretleri: 17€

Sayfayı Paylaş